Twitter - Follow me

Facebook Ikona

LinkedIn Ikona

YouTube Ikona

PPC menadžment

ppc menadzment

Google AdWords, Facebook oglasi i ostali - otvaranje i podešavanje naloga, pisanje tekstova oglasa i sve što uz to ide!

Izgradnja linkova

Stvaranje linkova

Za dobru poziciju potrebni su i brojni kvalitetni linkovi. Odradićemo naporno stvaranje linkova (link building) za vas.

Društvene mreže 

marketing drustvenih_mreza

Morate da budete tamo gde su vaši kupci, a oni su na društvenim mrežama (Facebook, Google+, Twitter, LinkedIn,...).

Copywriting 

seo-pisanje-tekstova-2

Copywriting vam omogućuje da zanimljivim tekstovima dođete do što većeg broja posetilaca i visokog ranga na pretraživačima.

Angažujte pravu firmu

on petak, 25 januar 2013. Posted in Preduzetništvo

Angažujte pravu firmu

Izbor kompanije koja će da odradi veb dizajn ili seo usluge za Vaš sajt je važna odluka. Neverovatno je koliko kompanija plaća mnogo novca za zastarele i neintuitivne sajtove, loš Internet marketing i neprofesionalnu SEO optimizaciju. Da biste bili sigurniji pri izboru izvođača Internet markeging usluga, uzmite u obzir nekoliko korisnih saveta koje smo izdvojili za Vas. 

Danas postoji more firmi koje se predstavljaju kao uspešne u svom poslu. Kako da odlučite koju kompaniju da angažujete?

Izbor Internet marketing usluga je kao izbor bilo koje usluge: što više znate, bolje ćete izabrati.

Evo nekoliko stvari koje treba da uzmete u obzir:

Iskustvo je važno

Pogledajte ranije radove preduzeća. Tražite preporuke prethodnih klijenata i proverite ih. Pitajte:

  1. kakav im je odnos prema radu,
  2. da li završavaju na vreme,
  3. koliko naplaćuju,
  4. koliko su odgovorni i posvećeni.

Ako ćete se baviti prodajom preko interneta, nađite nekoga ko je sposoban da odradi celokupan posao. Izbegavajte poveravanje Vašeg sajta nekome ko će da uči na njemu. Ako ipak odlučite da date šansu nekome ko je potpuno nov u onome što radi, zatražite mu popust. Oni će dobiti iskustvo i dobru referencu, a Vi ćete dobiti sajt po nižoj ceni. 

Postoji mogućnost da će nastati problemi sa blagovremenim završavanjem posla ukoliko sarađujete sa ljudima koji honorarno rade posao. Kada zaključujete posao, odredite razuman, ali strog vremenski rok.

Vlasnička pitanja

Budite sigurni da posedujete autorska prava na Vaš veb sajt, uključujući i izvorni kod, bazu podataka, kao i na celokupan sadržaj (tekstovi, tabele i slike) na njemu. Ukoliko kasnije poželite da angažujete drugu firmu, treba da vam je sve na raspolaganju, da ne biste došli u situaciju da stari izvođač može da vas ucenjuje. Regulišite vlasništvo nad veb sajtom i svim sadržajem na sajtu ugovorom pre početka posla.

Vodite računa o tome da vi ili vaši zaposleni imate pristup administatorskom delu sajta kao i FTP serveru kako bi sami mogli da vršite izmene na sajtu. Ako budete morali da idete preko firme izvođača svaki put kada poželite da nešto ažurirate, to može da dovede do dodatnih troškova, a verovatno ćete morati i da sačekate da ažuriranje vašeg sajta dođe na red. 

Lokalni ili udaljeni?

Možete da pronađete mnogo preduzeća koja se bave Internet marketingom na Google pretrazi. Moguće je i da anažujete nekoga ko je fizički veoma udaljen od vas. Npr, ako ste iz Novog Sada, možete da izaberete nekoga iz Niša da dizajnira Vaš sajt, da komunicirate sa njima putem telefona, e-pošte ili skajpa. Međutim, ukoliko nemate dobre preporuke i nemate mnogo iskustva u ovome, važno je da imate mogućnost i da se sastanete sa izvođačem usluga u četiri oka. Takođe, uzmite u obzir da će biti potrebno i kasnije održavanje i unapređivanje sajta.

 

Leave a comment

You are commenting as guest. Optional login below.