Twitter - Follow me

Facebook Ikona

LinkedIn Ikona

YouTube Ikona

PPC menadžment

ppc menadzment

Google AdWords, Facebook oglasi i ostali - otvaranje i podešavanje naloga, pisanje tekstova oglasa i sve što uz to ide!

Izgradnja linkova

Stvaranje linkova

Za dobru poziciju potrebni su i brojni kvalitetni linkovi. Odradićemo naporno stvaranje linkova (link building) za vas.

Društvene mreže 

marketing drustvenih_mreza

Morate da budete tamo gde su vaši kupci, a oni su na društvenim mrežama (Facebook, Google+, Twitter, LinkedIn,...).

Copywriting 

seo-pisanje-tekstova-2

Copywriting vam omogućuje da zanimljivim tekstovima dođete do što većeg broja posetilaca i visokog ranga na pretraživačima.

9 saveta kako da žene preduzetnici preuzmu liderske uloge

on petak, 14 decembar 2012. Posted in Preduzetništvo

9 saveta kako da žene preduzetnici preuzmu liderske uloge

Industrija je puna muškaraca, tako da žene moraju brzo da uče kako da predstave sebe kao sposobnog ženskog preduzetnika, odnosno kako da od sebe naprave brend. Društveni mediji su dobar put za brendiranje žena, čiji će značaj tek biti poznat i priznat od strane industrije kojom dominiraju muškarci.

Kako su malobrojne žene koje su uspešne u ovom poslu to uspele? Bile su spremne da podele neke trikove i savete da bi ohrabrile više žena da istupe i preuzmu liderske uloge u našoj industriji.

1. Budite samouvereni

Da biste ostvarili dobre rezultate, morate da budete asertivni i uvereni u svoje sposobnosti. Ne sumnjajte u svoju vrednost ili mišljenje samo zato što ih neko dovodi u pitanje. Budite spremni da se borite za ono što znate da je ispravno. Ne plašite se da zasučete rukave i uđete u bitku.

2. Pokažite šta imate

Ne zazirite ni od toga da se malo pravite važni svojim sposobnostima, da ih stalno ističete i prihvatate priznanja za svoja dostignuća. Ne dozvolite drugima da preuzmu vaše zasluge zato što ste bili previše stidljivi ili zato što volite da stojite sa strane. Pokažite svima koliko ste sposobni i jaki.

3. Progovorite

Nemojte da se plašite da kažete šta mislite i iznesite svoje stavove pred drugima. Bilo da ste na internom sastanku ili na konferenciji, progovorite i preuzmite vođstvo.

4. Izgradite svoju mrežu

Slobodno počnite da pričate sa ljudima koje možda još uvek ne poznajete, ali želite da ih upoznate. Inicirajte komunikaciju, nemojte čekati druge da Vam se obrate. Ovo nije igra zavođenja. Ovo je posao. Agresivno gradite svoje veze i pažljivo ih negujte. Kao i u drugim industrijama, veze su od ključnog značaja. Pobrinite se da izgradite odnose sa pravim ljudima i trudite se da ih održite što bolje možete.

5. Volite svoj posao

Ovo naravno ne važi samo za žene, ali posebno žene često prave pogrešne izbore karijere zato što pokušavaju da budu fleksibilne po pitanju posla i na kraju završe tako što mrze ono što rade. Samo ako volite svoj posao i obavljate ga sa strašću, možete biti odlični u tome.

6. Nađite partnera koji Vas podržava

Ako imate partnera, od ključne je važnosti da Vas podržava u Vašoj karijeri. Ako tu nailazite na razumevanje, ljubav i podršku, za vreme radnog vremena možete da se fokusirate na posao, uživate u njemu i stalno napredujete.

7. Ne plašite se da pričate o brojevima

Previše žena se plaši da traži povišicu ili da priča o finansijama. Nema razloga za to. Žene su jednako dobre u finansijama kao muškarci. Nemojte da Vas zastraši šef ako ste zaslužili povišicu.

Ne budite stidljivi u priči o ciframa ni sa klijentima. To je deo posla i na kraju krajeva, pokušavate da preživite sa novcem kojim naplaćujete svoje sposobnosti.

8. Brinite se o sebi

Spavajte dobro, jedite zdravo, vežbajte. Nemojte samo da se zapustite zato što vredno i teško radite. Ukoliko ulažete u sebe, to će vam se mnogostruko vratiti, jer kada ste zdravi, doterani i u dobroj kondiciji imate daleko veće samopouzdanje u svemu što radite što će ostali svakako da primete. Ne zaboravite: u zdravom telu, zdrav duh.

9. Iskoračite ka igri

Previše žena ni ne aplicira za vodeće pozicije. Ne plašite se izazova i kandidujte se za ulogu. Nikada ne znate šta tačno poslodavci traže i možda će im upravo Vaš CV privući pažnju, a tada zablistajte na razgovoru.

...

Iako se situacija popravlja i dalje generalno premalo žena učestvuje u nekim poslovnim sferama. Prema najnovijim istraživanjima, samo oko 4 procenta žena preduzetnika odlučuje da se oproba u digitalnoj sferi. Zašto nema više žena na liderskim mestima u informatičkom svetu? Odgovor nije najjasniji, ali se nadamo da će ovi saveti biti prihvaćeni i makar inspirisati neke ženske preduzetnike.

Potrebno nam je više žena koje će voditi poslove, osnivati firme, biti direktori, deljenjem svoje perspektive proširiti naše vidike i učestovati u stvaranju budućnosti digitalnog sveta.

Leave a comment

You are commenting as guest. Optional login below.